Heeft mijn kind gedronken?!

Vaak nadat wij een bestelling hebben geplaatst, bellen wij de klant nog even op om te kijken of ze een juiste alcoholtester hebben gekozen. Regelmatig krijgen wij dan ouders aan de telefoon die hun kind willen testen op alcohol. Dat is nogal wat hé, de keuze gaan maken dat je je zoon of dochter niet meer geloofd op het woord en er een meetapparaat voor gaan kopen. Vaak luisteren we dan naar het verhaal, geven we advies en soms raden wij het helemaal af om een alcoholtester aan te schaffen. Dit willen wij graag uitleggen.

In onze ogen is de vertrouwensrelatie tussen ouder en kind een van de belangrijkste dingen. Wanneer een ouder doet besluiten een alcoholtester aan te schaffen om zijn of haar kind te testen, dan is de relatie al enigszins wankel. Nu zijn er heel wat alcoholtesters op de markt, die niet betrouwbaar zijn. Bij ons staan ze onder de categorie gadgets. Leuke speeltjes zijn het eigenlijk, maar een serieuze alcoholtest kan je er niet mee afnemen. Deze alcoholtesters meten vaak alcohol, waar geen alcohol gedronken is. De goedkope meettechniek heeft dan ook als eigenschap om aan te slaan bij scherpere stoffen.

Stel je eens voor.. Uw kind komt thuis en u wilt weten of hij/zij gedronken heeft. U heeft een mooi apparaatje aangeschaft voor 25 euro. Uw kind heeft lekker een kauwgompje in de mond en blaast op de alcoholtester. Volgende alcoholtester is uw kind stomdronken, maar hij/zij ontkent dat. De alcoholtester heeft de scherpe stof van de kauwgom gemeten en dacht dat dit alcohol was. U zegt dat uw kind liegt, uw kind ontkent dat…alle gevolgen van dien..uw band met uw kind wordt er niet beter van in ieder geval.

Om deze reden raden wij altijd aan om een alcoholtester met een brandstofcel te nemen. Deze alcoholtesters meten echt alleen alcohol en zullen nooit positief uitslaan bij andere stoffen. Deze alcoholtesters zijn wel stukken duurder dan de gadget testers en beginnen vanaf €149. Niet iedereen heeft dit budget voor een alcoholtester en dat begrijpen wij volkomen. Maar ik denk dat de meeste ouders het wel met ons eens zijn. Voor uw kind alleen het beste toch? Als u het geld niet heeft om een goede alcoholtester te kopen, koop dan niets. Probeer er met uw kind op een andere manier uit te komen, want met die goedkopere alcoholtesters is de kans groot dat u meer kapot maakt dan u lief is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *