Elke alcoholtester heeft periodiek onderhoud nodig, ook wel kalibreren genoemd. Wanneer een alcoholtester niet tijdig gekalibreerd wordt, betekent dit automatisch dat de meetresultaten onbetrouwbaar zijn. Een alcoholtester moet elke zes maanden worden gekalibreerd.

Elke sensor loopt door verschillende factoren terug in nauwkeurigheid. Een alcoholtester die niet gebruikt wordt, verliest ook na verloop van tijd zijn nauwkeurigheid, vandaar de stelregel, elke zes maanden laten kalibreren.

 Is het gebruik binnen deze zes maanden dan meer dan 1000 testen, dan moet de alcoholtester direct na deze 1000 testen worden gekalibreerd, wilt u op het meetresultaat kunnen blijven vertrouwen. Het is dus niet zo dat de sensor van een alcoholtester twee jaar nauwkeurig blijft als er in twee jaar maar 500 testen worden afgenomen. 

Ieder bedrijf wat anders iets anders schrijft of adviseert geeft misleidende informatie. Als het primaire doel is te vertrouwen op de meetresultaten van een blaastest kan dit alleen door middel van een periodieke controle en het bijstellen van de sensor. Wij werken volgens de uiterst strenge protocollen voor persoonlijk en professioneel gebruik. U ontvangt na een kalibratie een certificaat en een testrapport. 

Alcoholtester.nl kan elke alcoholtester kalibreren, ook wanneer u deze niet bij ons heeft aangeschaft.